Hogyan konvertálható a FLAC M4A-ba
Hozzászólás

Hogyan konvertálható a FLAC M4A-ba

Utoljára frissítette ekkor: 18-08-2018

A FLAC egy veszteségmentes audiotárolásra alkalmas kiterjesztés, tehát az így tárolt zeneszámok a lehető legjobb minőségben élvezhetőek. A probléma az, hogy az Apple-készülékeket használók egyáltalán nem tudják kiaknázni a FLAC adta lehetőségeket, mert az iOS-rendszerek nem támogatják a kiterjesztést. Szerencsére a FLAC-M4A konvertáló programokkal lejátszhatóak a fájlok ezeken a rendszereken is. Az M4A azért is jó választás, mert megfelelő hangminőséget biztosít, és azért is, mert jóval kevesebb helyet foglal le, mint a FLAC fájlok. Íme a konvertáláshoz használható legjobb szoftverek.

4 lehetőség a profi FLAC-M4A konvertálásra

1

Videó Konverter (Windows)

Az egyik legjobb, leggyakrabban ajánlott Windows-os szoftver a Videó Konverter. Professzionális, gyors és egyszerűen használható programról van szó, amelyet még a kezdők is pillanatok alatt feltérképezhetnek. Nemcsak a FLAC-M4A konvertálás, hanem más Apple-felhasználóknak ideális konvertálási feladatok is megoldhatóak vele. Hasznos tulajdonsága, hogy akár egyszerre több fájlt is átalakíthatunk. Ez a funkció rendkívül sok időt megtakaríthat, ha nagyobb mennyiségű fájllal van dolgunk. A program kezelése ilyen egyszerű:

videókonverter

 • Töltsük le és telepítsük a programot.

  Töltsük le

 • Indítsuk el, majd az “Fájl hozzáadása” gombbal adjuk hozzá a FLAC-fájlokat.
 • Válasszunk kimeneti formátumot a “Profil” listából. Kattintsunk az Audio lehetőségre, majd az M4A-ra.
 • Kattintsunk a “Konvertálás” gombra a FLAC-M4A konvertálás elindításához. A folyamat végén az elkészült fájlok a merevlemezre mentődnek.

A szoftver emellett hangszerkesztőként is képes funkcionálni. Akár csengőhangokat is készíthetünk vele a szükségtelen részek kivágásával, vagy különböző hangfájlok összeolvasztásával. A felhasználandó hangokat pedig akár videókból is kimenti nekünk.

2

Apowersoft Mac OS Videó Konverter (Mac)

Mac-felhasználók számára a legjobb FLAC-M4A konvertáló az Apowersoft Mac OS Videó Konverter, amely egy kiváló program, kifejezetten Mac OS-re fejlesztve. Számos kimeneti formátummal rendelkezik, ezek közül néhány kifejezetten Apple-készülékekre és alkalmazásokra lett tervezve, például iPhona-ra, iPadre, iMovie-ra, iTunes-ra, Final Cut Pro-ra stb. Íme a konvertálás lépései:

Mac videó converter

 1. Töltsük le, telepítsük és indítsuk el a szoftvert.

  Töltsük le

 2. A “Konvertáló” fül alatti “Hozzáadás” gombbal nyissuk meg a konvertálandó fájlokat.
 3. Kimeneti formátumként válasszuk az “M4A” lehetőséget, majd indítsuk el a folyamatot “Konvertálás” gombbal.

Várjuk meg, amíg a FLAC-M4A konvertálás befejeződik, és már élvezhetjük is az M4A-fájlokat. Hasznos részlet, hogy habár konvertálóprogramról van szó, videóletöltőként is használható.

3

Freemake (Windows)

A Windows-felhasználók egy másik lehetősége a Freemake. A szoftverrel videók is konvertálhatóak, lementhetőek DVD-lemezek, és videók készíthetőek fotókból. Az alternatívákhoz képest a kimeneti formátumok listája viszonylag csekély, de mégis jól működő programról van szó. Így használható FLAC-M4A konvertálásra:

hu freemake

 1. Töltsük le a weboldaláról, majd telepítsük a szoftvert.
 2. Indítsuk el, és az “Add” gomb segítségével nyissuk meg a konvertálandó fájlokat. A “Profil” sávból válasszuk az “MP3” lehetőséget.
 3. Válasszuk kimeneti formátumként az M4A-t.
 4. Kattintsunk a konvertálás gombra.

4

FFmpeg (Windows & Mac)

Az FFmpeg egy parancssor-alapú eszköz, így meglehetősen különbözik az előző programoktól. Egyértelműen a hozzáértőbb felhasználókat célozza meg, a kezdők nehezebben boldogulnának vele. Használata tehát utánajárást és komolyabb ismereteket igényel. A lépések a következők:

hu ffmpeg

 • Töltsük le és indítsuk el a szoftvert.
 • Fekete ablak jelenik meg, ebbe írhatjuk a parancsokat.
 • Írjuk be a következőt: cd *szóköz* *a konvertálandó fájl elérési útja*.
 • Nyomja meg az enter gombot, és írja be a ” ffmpeg ” , majd nyomja meg a gombot újra. Kódok Ezután megjelenik.
 • Nyomjunk enter billentyűt, írjuk be (idézőjelek nélkül), hogy ffmpeg -1 bfmv.FLAC, majd újabb enter.
 • Az újonnan megjelenő parancs alá írjuk be, hogy “ffmpeg -1 bfmv.FLAC 1: fmv-M4A”, majd enter billentyű, és várjuk meg, míg a konvertálás befejeződik.

Összegzés

A fenti szoftverek a legalkalmasabbak arra, hogy FLAC-M4A konvertálást végezzünk. Listánkból kezdők és a tapasztaltabb felhasználók is megtalálják a számukra megfelelő szoftvert. Az első három alkalmazás jóval egyszerűbb, de vannak bizonyos korlátaik, például az operációs rendszer. A negyedik lehetőség viszont bonyolultnak számít, habár minden rendszeren működik.

Értékelés:4.3 /5(14 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére