MP3 konvertálása WMA-ba
Hozzászólás

MP3 konvertálása WMA-ba

Utoljára frissítette ekkor: 18-08-2018

Az MP3 az audióstreaming és -tárolás egyik legnépszerűbb formátuma. A legtöbb fellelhető zenét ebben a formátumban találjuk meg, és szinte minden elektronikus készülék lejátssza az MP3 fájlokat, például a telefonok, a tabletek és természetesen az MP3-lejátszók. A formátum egy veszteséges adattömörítési eljárást használ a fájlok méretének kordában tartására. A WMA is egy hasonló kiterjesztés, amely jó minőséget képes tárolni viszonylag kis méretben.

Sokan állítják, hogy alacsonyabb bitráták esetén az MP3 rosszabb minőséget produkál, mint a WMA. Elméletileg ha a bitráta (az adott idő alatt továbbított adatmennyiség, ez jellemzi az audió- és videófájlok minőségét) 128 kbps alatt van, a WMA kevésbé rossz hangzást nyújt, mint az MP3, ráadásul az MP3 fájlok kicsivel több helyet is foglalnak. Ez a kiterjesztés tehát nem a legmegfelelőbb, ha az elsődleges szempont a helytakarékosság. Fontos továbbá, hogy mivel a WMA-t a Microsoft készítette, teljes mértékben kompatibilis a Windows rendszerekkel. Ha Windows Media Playert használsz a zenehallgatáshoz, a WMA a jobb választás. Szükséges lehet tehát az MP3 WMA-ba konvertálása. Ez a bejegyzést pedig leírja, hogy ezt hogyan lehet megtenni.

Két módszer MP3 WMA formátumba konvertálásra

1

1. módszer: Online Videó-Audio Konvertáló

A leghatékonyabb ingyenes online MP3 WMA konvertáló az Apowersoft Ingyenes Online Videó-Audio Konvertáló. Egy webes szolgáltatásról van szó, amely Windows és Mac rendszereken is működik. Nincs szükség program telepítésére, de a legújabb Java Applet szükséges a konvertálás lefuttatásához. Ha még nem frissítettél, a weboldalon megjelenő tippek segítségével ezt megteheted. Ezt követően olvasd el a lenti instrukciókat.

  1. Válaszd ki a konvertálandó MP3-fájlt.
  2. Kimeneti formátumként válaszd ki a WMA-t, add meg a neked megfelelő bitrátát, csatornaszámot és mintavételezést.
  3. Kattints a “Konvertálás” gombra, és a konvertálás elindul. Mikor befejeződik, a WMA fájlt automatikusan a számítógépre menti.

MP3 WMA konvertáló

Vannak azonban bizonyos korlátok, amelyeket figyelembe kell venned. Először is, online szolgáltatás lévén viszonylag nagy internetsebességre van szükséged. Ha a hálózat rossz állapotban van, kényelmetlen és kellemetlen az MP3 WMA-ba konvertálás. Másodszor, ha a fájl nagy, a folyamat sok időt is igénybe vehet. Egyesek attól is tartanak, hogy a feltöltött fájl esetleg kikerülhet az internetre.

Hasznos lehet tehát az asztali változat kipróbálása, ha a fenti problémákba ütközöl.

2

2. módszer: Videókonverter

Az Apowersoft Videókonverter egy hatékony, multifunkcionális program, amely videók, hangfájlok és képek konvertálására is használható, így természetesen MP3 WMA-ba konvertálására is. A programmal csak néhány másodperc az MP3 fájlok WMA-ba alakítása, sokkal gyorsabb, mint az online megoldások. Sőt, akár 40 fájlt is konvertálhatsz egyidejűleg, így rengeteg időt és energiát megtakaríthatsz. Végül, de nem utolsó sorban a hangminőség az eredeti marad. Íme a szükséges lépések.

  • Töltsd le és telepítsd fel a programot.
  • Letőltés

  • Telepítés után indítsd el, majd importált az MP3 fájl(oka)t a főablakban. Egyszerre több fájlt is megnyithatsz.
  • Kimeneti formátumként válaszd a “Profil” terület legördülő listáján a WMA-t, és válaszd ki, hogy hová mentse a program a végeredményt.
  • Kattints a “Konvertálás” gombra a folyamat elindításához. Befejezéskor az elkészült fájlok a megadott mappába kerülnek.

MP3 WMA

A konvertálás mellett némi szerkesztésre is lehetőséged van a programban, például összeolvaszthatsz hangfájlokat, emellett kivághatsz és el is menthetsz külön részeket.

Összegzés

Ebben a bejegyzésben az MP3 WMA-ba konvertálása két módszerét mutattuk be. Az igényeidtől függ, hogy melyik módszer a legjobb. Ha csak néhány fájlt szeretnél konvertálni, megfelelhet az online megoldás, ha azonban gyakran konvertálnál és sokat, vagy nincs internetelérésed, vagy félted feltölteni a fájlokat, használd az asztali változatot.

Értékelés:4.3 /5(16 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére