Mi az az M4V formátum?
Hozzászólás

Mi az az M4V formátum?

Utoljára frissítette ekkor: 18-08-2018

M4V – leírás

Az M4V egy videókonténer formátum, amely nem volt ismert az átlagember számára egészen addig, míg az Apple Inc. be nem vezette azt az iTunes Store-ban megvásárolt videók számára (beleértve a teljes filmeket, zenés videóklipeket és TV sorozat epizódokat). A való életben az M4V formátum nagyon hasonlít az MP4 formátumhoz, kivéve azon tulajdonságát, hogy néhány M4V fájlt az Apple FairPlay DRM másolásvédelmével láttak el. Védett M4V fájl esetében a lejátszás kizárólag az (iTunes által) engedélyezett számítógépeken lehetséges, a videó megvásárlásához használt fiók használatával. Ami a védelem nélküli M4V fájlokat illeti, a fájlnév kiterjesztést M4V-ről a népszerűbb MP4-re átnevezve azok egyéb médialejátszók által is felismerhetővé és lejátszhatóvá tehetők.

Fájlnév kiterjesztés: M4V

Média típus: Videófájl

Származtatva innen: iTunes videó formátum

Fejlesztő: Apple Inc.

Az M4V formátum célirányos alkalmazásai

Az Apple M4V videók az iTunes Store részére készültek, ezért ez a formátum általában Apple termékekben van jelen, mint pl. iPhone, iPad, iPod, Apple TV és egyebekben is, beleértve a PlayStation Portable-t, stb. DRM másolásvédelmi technológiával ellátott titkosítása révén megakadályozza, hogy a videótartalmat üzleti célokra használják fel és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy vásárolják meg a fájlokat az iTunes Store-ban.

Az M4V és az MP4 közötti különbségek

Az M4V és az MP4 egyaránt H.264 MPEG-4 szabványú formátumok. Gyakorlatilag megegyezőek és ismert tulajdonságuk a magas minőség és a reális fájlméret közötti kiegyensúlyozottság. Ugyanakkor néhány apróságban el is térnek egymástól.

Felhasználási terület: Az M4V formátumot kifejezetten az Apple eszközeire és szoftvereihez tervezték. Az Apple termékek (eszközök és szoftverek) óriási népszerűségének köszönhetően az M4V formátumot napról napra egyre több médialejátszó támogatja. Az MP4 az előző MPEG verziók minden értékes tulajdonságát átvette, így online használathoz nagyon praktikus. Mivel gyorsabb betöltési sebességet biztosít, az átlagos internethasználók magasabb média minőséget élvezhetnek.

Tulajdonságok: Az M4V formátumot videó fájlok, pl. filmek, zenei videoklipek és TV sorozatok kódolásához használják az Apple iTunes Store-ban. Ezek védelméről az Apple FairPlay DRM másolásvédelme gondoskodik. Habár az MP4 formátum felhasználási köre jóval szélesebb, a leggyakrabban videó, audió anyagok, állóképek és feliratok tárolására alkalmazzák. A professzionális másolásvédelem hiánya miatt ez a formátum népszerű az Internetes videók streamelése terén. Közel az összes médialejátszó és eszköz támogatja az MP4 fájlokat.

Szoftverek az MP4 fájlok megnyitásához

iTunesiTunes – Az Apple iTunes az iTunes Store-ból letöltött M4V videófájlok lejátszásának alapértelmezett eszköze. Továbbá, ezzel az eszközzel lehet feljogosítani a számítógépet a DRM másolásvédelemmel ellátott M4V videók lejátszására.

QuickTimeQuickTime Player – Az M4V fájlokat a QuickTime Player is képes megnyitni és lejátszani, de a FairPlay DRM által védett fájlok AVC médiafájl megjelölést kapnak.

vlcVLC media player – A VLC egy mindentudó médialejátszó, amely rengeteg fajta médiafájlt támogat. A másolásvédelem nélküli M4V fájlokat támogatja, így, ha védett M4V tartalmat játszanánk le a VLC-vel, először el kell támogatni róluk a DRM védelmet.

Videókonverter StúdióVideókonverter Stúdió – A Videókonverter Stúdió gyakorlatilag egy konvertáló szoftver, beépítet médialejátszóval. Nagyon sok féle videó- és audiofájlt támogat, beleértve a másolásvédelem nélküli M4V fájlokat is.

Megoldások M4V fájlformátumhoz

i

MP4 – M4V konvertálás – az MP4 egy konténer alapú fájlformátum, amelyet szinte az összes médialejátszó és eszköz univerzálisan támogat. Olykor az MP4 filmek iPad/iPod-ra történő másolásakor (iTunes-szal) megjelenik egy hibaüzenet, amely közli velünk, hogy az adott videók nem játszhatóak le az eszközön. Ez amiatt van, mert az MP4 formátumban található videóadatok különböző kodekekkel is kódolhatóak. Ha az adott kodek nem kompatibilis az eszközökkel, a tartalom nem játszható le rajtuk. Ezért MP4 – M4V konvertálóra lesz szükségünk.

ii

AVI – M4V konvertálás – az Apple közleménye ellenére, miszerint az AVI formátumot újabban a termékei is támogatni fogják, a lejátszással még mindig akadnak gondok, kiváltképp, ha az AVI fájl nem kompatibilis a Motion JPEG (M-JPEG) szabvánnyal. Ha szeretnénk az AVI fájlokat iPod, iPad és iPhone eszközökön is élvezni, egyszerűen átkonvertálhatjuk azokat M4V formátumba。

iii

WMV – M4V konvertálás – habár nagyon sok médialejátszó és eszköz le tudja játszani a WMV fájlformátumot, azt az iPod készülékek nem tudják beolvasni. Ha Ön szeretne WMV filmeket nézni az iPod-ján, az M4V formátumba való konvertálás jó ötlet, mivel esetében iPod-barát formátumról beszélünk.

Értékelés:4.8 /5(17 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Videó formátum konvertálása, Videó-Audio Konvertáló-re.Utoljára frissítve: 18-08-2018

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére