Az M4A – M4R Konvertálás Legjobb Módszerei
Hozzászólás

Az M4A – M4R Konvertálás Legjobb Módszerei

Utoljára frissítette ekkor: 18-08-2018

Az M4A egy hangformátum, amely jobb hangminőséget nyújt a népszerű MP3-nál, méghozzá kisebb fájlmérettel. Az M4R egy különleges fájlformátum az iPhone csengőhangok tárolására, ilyenek az iTunes-ról is vásárolhatóak. Az M4A-fájlok természetesen nemcsak zenehallgatásra jók, csengőhangokat is készíthetünk belőlük – ehhez azonban megfelelő formátumúvá kell alakítanunk őket. Az M4A-kat tehát az Apple által jóváhagyott M4R-be kell konvertálni. Ez a bejegyzés arról szól, hogy hogyan kell M4A-t M4R-be konvertálni.

Szoftver M4A – M4R Konvertáláshoz

Apowersoft Videókonverter

Ez a program egy profi asztali alkalmazás, amellyel számos formátumba konvertálhatunk videó- és audiófájlokat. Ezen a linken minden részletet megtudhatsz a szoftverről. Segítségével kifejezetten egyszerű és gyors az M4A M4R-be konvertálása, csak kövesd az alábbi lépéseket:

1. lépés: Töltsd le és telepítsd a programot.

Letöltés

2. lépés: Kattints a “Fájlok hozzáadása” gombra és válaszd ki a konvertálandó M4A fájlt. A kiválasztást egyébként megteheted úgy is, hogy egyszerűen ráhúzod a fájlokat a program ablakára.

3. lépés: A profil mezőben kattints a legördülő listára, válaszd az “Audió” lehetőséget, majd a kimeneti formátumként az M4R-t.

4. lépés: Kattints a “Konvertálás” gombra az indításhoz. A folyamat befejeződése után már csak át kell tenned az új fájlt iPhone-odra és be kell állítanod csengőhangként.

M4A M4R-be Konvertálása

Ez az M4A – M4R konvertáló egyszerre akár több fájlon is képes dolgozni, így néhány kattintással, időt és energiát ügyesen megspórolva akár egy egész albumot iPhone-barát formátumúvá alakíthatsz. A minőség miatt sem kell aggódnod, a program ezen nem változtat. Az audiókonvertálás mellett egyéb képességekkel is rendelkezik, például videólejátszóval és videószerkesztővel. Minden bizonnyal hasznos multimédiás eszköznek fogod találni.

iTunes

iTunes zenetárad M4A formátumú zeneszámait is átalakíthatod M4R-be, de előbb ellenőrizned kell, hogy biztosan betöltötted őket az iTunes zenetárába. Ezzel a módszerrel nem kell külön programot telepítened, ugyanakkor a folyamat több kattintást igényel, így viszonylag hosszadalmas is. A lépések ráadásul kissé trükkösnek tűnhetnek a számítógépek világában kevésbé jártasak számára.

Az iTunes segítségével történő M4A – M4R konvertálás általában a következő lépéseket igényli:

  • Add hozzá az M4A fájlokat az iTunes lejátszási listájához.
  • Határozd meg a csengőhang 40 másodperces intervallumának kezdetét és végét, majd készítsd el a fájlok AAC változatát.
  • Nevezd át az AAC fájlokat M4R formátumra, majd add hozzá őket az iTunes felület bal oldalán lévő “Hangok” menüpontjához.
  • Szinkronizáld az M4R fájlt az iTunes és az iPhone-od között, majd vedd kézbe a telefont, és állítsd be az új csengőhangot!

M4A a M4R iTunes

Íme egy összehasonlító táblázat, amivel eldöntheted, hogy melyik módszer a neked megfelelő:

Apowersoft VideókonverteriTunes
A szükséges lépésekA konvertálás három egyszerű lépést igényel.A folyamat számos lépésből áll.
A folyamat egyszerűségeA program pofonegyszerű.A konvertálási funkciót tanulni kell.
A támogatott formátumokTöbb különböző audió- és videóformátumot támogat.Csak néhány formátumot képes konvertálni.
A hangfájlok minőségeMegtartja az eredeti fájl minőségét.A hangminőség megtartása nem garantált.

Összefoglalás

Átnézve a két módszert arra, hogy hogyan konvertálható M4A M4R-be, egyértelművé válik, hogy az Apowersoft Videókonverter a jobb választás a felhasználóbarát felület, a fájlok hangminőségének megtartása, és az iTunes-ban nem elérhető funkciók miatt. Remélhetőleg hasznos információkkal szolgált a bejegyzés.

Értékelés:4.3 /5(18 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Videó formátum konvertálása, Videó-Audio Konvertáló-re.Utoljára frissítve: 18-08-2018

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére