iPhone alkalmazások végleges törlése
Hozzászólás

iPhone alkalmazások végleges törlése

Utoljára frissítette ekkor: 02-02-2018

Az okostelefonok, így az iPhone-ok legjobb tulajdonsága is, hogy különböző appokat telepíthetünk rájuk. Ilyesmire más telefonokon nincs lehetőség. Előbb-utóbb azonban megtörténhet az is, hogy törölni szeretnénk bizonyos appokat, például mert már nem használjuk őket, vagy mert szabad területre van szükségünk, esetleg mert elromlottak, vagy talán mert eladnánk a készüléket. Számos módja van az iPhone alkalmazások törlésének, ebben a bejegyzésben ezeket mutatjuk be.

1. iPhone alkalmazások törlése egyenként (szokványos módszer)

2. iPhone alkalmazások törlése (alternatív módszer)

3. A feleslegessé vált iPhone alkalmazások végleges törlése (shareware módszer)

1. megoldás: Appok törlése közvetlenül az iPhone-on

Meglehetősen egyszerű az appok törlése az iPhone-on. Ehhez a módszerhez nincs szükség további programra, mert a készüléken keresztül is törölhetőek az appok. Keresd meg azt az alkalmazást, amelyiket törölni szeretnél, majd tartsd az ujjadat az ikonján. Ekkor megrezdül a kép és egy „x” jel jelenik meg az ikon bal felső sarkán. Érints meg az „x” jelet, majd válaszd a „Törlés” gombot az app eltávolításához. Ha még vannak eltávolítandó appok, csak ismételd meg rajtuk a lépéseket.

Appok törlése közvetlenül az iPhone-on

2. módszer: Az iPhone appok törlésének alternatív módja

Előfordulhat, hogy az első módszer nem működik. Ha nyomva tartáskor nem jelenik meg az „x”, a készülék beállításai módosításra szorulnak. Ezt írja le a második módszer. A kéretlen iPhone appok eltávolításához most sem kell újabb programot telepíteni.

Nyisd meg a „Beállítások” menüt, majd menj a kezdőlap „Általános” menüpontjára. Keresd meg a „Korlátozások” lehetőséget, nyisd meg, majd add meg a 4 jegyű PIN-kódot. Szükség van a kódra, nélküle nem lehet módosítani a beállításokat. Az „Alk.-ok törlése” pontban mozdítsd az appok törlésére vonatkozó gombot bekapcsolt állapotba. Ha ezzel megvagy, meg fog jelenni az alkalmazástörléshez szükséges „x” ikon.

Alk.-ok törlése

3. módszer: Appok végleges törlése az iPhone Adattisztító segítségével

Az első két módszer egyszerű módja az iPhone 6 appok eltávolításának. Ezeket a lépéseket azonban újra és újra végig kell járni minden egyes törlésre kiszemelt app esetében – ez pedig kifejezetten időigényes folyamat. Arról nem is beszélve, hogy adatvisszaállító programmal visszaállíthatóak, így veszélybe kerülhetnek bizonyos személyes adatok. Komoly galibát okozhat például, ha új tulajdonoshoz kerül egy olyan telefon, ami banki adatokat tárolt (és valójában még tárol is).

Ha eladni vagy elajándékozni tervezed iPhone-odat, érdemesebb véglegesen törölni az alkalmazásokat és a tárolt adatokat. A formázás lehetőség, de kényelmetlen, mert utána operációs rendszert is kell telepíteni. Tanácsos inkább az iPhone Adattisztító nevű programot használni, amely képes az iPhone appok végleges törlésére, beleértve a videókat, a fotókat, a hívásnaplókat, a szöveges üzeneteket, stb. Véglegesen törölve lesznek, biztos lehetsz benne, hogy nem lehet őket visszaállítani semmilyen programmal. Az iPhone-ok mellett használható az iPad és iPod Touch készülékekhez is. Az adatok végleges törlése ilyen egyszerű.

  1. Töltsd le az iPhone Adattisztító, majd telepítsd fel.

    Letöltés

  2. Csatlakoztasd az iPhone-t a számítógéphez és indítsd el a programot.
  3. Kattints a „Törölt adatok eltávolítása” gombra és várd meg, míg befejeződik a folyamat.

    Kijelölt fájlok törlése

  4. Válaszd ki a szükséges biztonsági szintet.
  5. Kattints a „Start” gombra az iPhone appok végleges eltávolításához.

Összegzés

Az első és a második módszerrel gyorsan elvégezhető az iPhone appok törlése. A folyamat kényelmes, ha csak néhány alkalmazást szeretnél törölni, és csak azért, mert már nincs rájuk szükséged. Ha azonban a telefon új tulajdonoshoz kerül, érdemes az iPhone Adattisztító használni. A szoftver minden alkalmazást és információt eltávolít az iPhone-ról, így az új tulajdonos nem férhet hozzájuk.

Értékelés:4.3 /5(28 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: iOS tippek, Mobil Kezelő-re.Utoljára frissítve: 02-02-2018

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére