CD írása Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszeren
Hozzászólás

CD írása Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszeren

Utoljára frissítette ekkor: 27-04-2016

Manapság szinte mindenki MP3 zenéket hallgatni, mivel a formátum kevés helyet foglal, és a legtöbb médialejátszóval és készülékkel kompatibilis. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az audió CD-ket senki sem használja. Még mindig előfordulnak olyan zenelejátszók, amelyek nem ismerik az MP3 fájlokat. Sokan pedig merevlemezeik felszabadítása miatt döntenek úgy, hogy az MP3 konvertálása audió CD-be végülis jó választás. Az audió CD-k jó módszerei a zenegyűjtemények megosztásának is.

A konvertálás előtt készíts elő mindent, amire szükséged lesz a folyamathoz. Először is gyűjtsd össze kedvenc MP3 fájljaid. Számos módon be lehet szerezni a fájlokat, vásárolhatsz online, vagy rögzítheted őket egy olyan alkalmazással, mint az Apowersoft Ingyenes Online Hangfelvevő. Szükséged lesz egy üres CD-re is, amire ráírhatod a zenéket, valamint egy CD-íróra, amibe a lemezt helyezed, továbbá egy MP3-CD konvertálóra is. Ebben a bejegyzésben három módszert mutatunk be.

Útmutató – Audió CD írása

1. módszer: Audió CD készítése MP3-ból könnyedén

Az első lehetséges szoftver a Streaming Hangfelvevő. Ez az elérhető legjobb MP3-Audió CD konvertáló, mert rendkívül felhasználóbarát, és számos funkciót kínál. A CD-írás mellett többek között hangrögzítést, konvertálást, ID3-tag szerkesztést, CD-bemásolást is támogat. Az alábbi egyszerű lépésekkel könnyedén megkezdheted a CD-írást.

Letöltés

  1. Helyezz egy üres CD-t a számítógép CD-írójába.
  2. Indítsd el a Streaming Hangfelvevő.
  3. Kattints az „Eszközök” menüre, majd válaszd a „CD-író” lehetőséget.
  4. Kattints a „Hozzáadás” gombra, majd válaszd ki az írandó MP3 fájlokat. Felfelé és lefelé is mozgathatod őket: kattints rájuk, majd használd a „Mozgatás fel” és „Mozgatás le” gombokat. Tedd a dalokat a kívánt sorrendbe.
  5. Az írási folyamat megkezdéséhez kattints az „Indítás” gombra.

ingyenes CD-író

A lépések nagyon egyszerűek, még akkor is el tudod őket végezni, ha korábban nem végeztél CD-írást. A program emellett egyéb hasznos funkciókat is kínál. Rendkívül jól használható hangrögzítésre és online videók hangsávjainak lementésére is, sőt, a hangfájlokat egyszerűen konvertálhatod és szerkesztheted is.

2. módszer: Ingyenes CD-író program

A ingyenes MP3 to CD Converter&Burner segítségével néhány lépéssel CD-vé alakíthatod MP3-as zenéidet. A program számos audioformátumot képes konvertálni és CD-re írni, természetesen az MP3-at is. A további támogatott formátumok közé tartozik az ASF, a WMV és a WMA. A dalok lemezre írása rendkívül egyszerű. Válaszd ki az íróeszközt a DVD-meghajtót ábrázoló menüben, add a programhoz az MP3 fájlokat, majd kattints a „Burn” gombra. Ennyire egyszerű.

átalakítani MP3-CD

3. módszer: MP3 konvertálásaaudió CD-be az iTunes segítségével

Az MP3-ak audió CD-be konvertálására szolgáló harmadik lehetőségünk az iTunes. az iTunes zenekezelő programként is ismert, amellyel könnyedén vásárolható zene, hallgatható rádió, és írható audiólemez, MP3-as lemez vagy adatlemez. Az MP3-ak CD-re írása meglehetősen egyszerű.

éget CD iTunes

Mivel az iTunes csak lejátszási listákról ír ki dalokat, ezért a CD-írás lejátszási lista létrehozásával kezdődik. Kattints a „Fájl” ikonra a program főablakában, majd az „Új” menü „Új játéklista” elemére. Ezután húzd az írandó zenéket a lejátszási listára. Ezt követően kattints az ablak alsó részén lévő fogaskerékre, és válaszd a „Játéklista írása CD-re” lehetőséget. Megjelenik egy ablak, amelyben megadhatod a szükséges beállításokat. Ezt követően az „Írás” gombbal elindíthatod a CD-írást.

Mindhárom módszerrel elvégezhető a CD-írás Windows 10-en. Az első, azaz a Streaming Hangfelvevő jobb módszer, mint a többi. A Free MP3 to CD Converter & Burner ingyenes ugyan, de sokkal kevesebb funkciót kínál. Az iTunes esetében pedig a kezelés nem elég rugalmas, gyakran kifejezetten nehézkes. Sőt, a második és a harmadik módszer egyaránt csak DRM-mentes zenékkel működik jól. Ha tehát a leghatékonyabb eszközt keresed, amely több lehetőséget kínál, a Streaming Hangfelvevő a legjobb választás.

Értékelés:4.3 /5(22 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Hangfelvevő-re.Utoljára frissítve: 27-04-2016

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére