Windows 10 hangok rögzítése – gond nélkül
Hozzászólás

Windows 10 hangok rögzítése – gond nélkül

Utoljára frissítette ekkor: 19-03-2019

A Microsoft legújabb, legtöbbet emlegetett operációs rendszere nemrég jelent meg. Az érintéses vezérlése is felkészített Windows 10 2015 júliusában érkezett el a fogyasztókhoz. Az elődökkel ellentétben a Windows 10 ingyenes frissítésként érkezik, a megjelenést követő egy évben mindenki ingyenesen válthat az új rendszerre. A legfontosabb változások közé tartozik a Start menü visszatérése, a virtuális asztalok, a Microsoft Edge nevű új böngésző és a Charms menü eltűnése. Az új változások miatt azonban nem biztos, hogy minden program azonnal működni fog Windows 10-en, beleértve a hangrögzítőket.

Ha gondjaid támadtak a megfelelő Windows 10 hangrögzítő kiválasztásával, most már jó helyen jársz. Ebben a bejegyzésben olyan hangrögzítőket mutatunk be, amelyek problémamentesen futnak Windows 10-en, és zenék, hangok, valamint rádióállomások rögzítésére is alkalmasak.

A Windows 10 hangok rögzítésének legjobb módjai

1. Streaming Hangfelvevő

Az Apowersoft szoftvere egy teljeskörű rögzítőprogram, amely kiváló minőségben képes felvenni a rendszerhangokat és a külső forrásokat, például a mikrofonbemenetet is. Nemcsak kompatibilis a Windows 10-zel, hanem minden felhasználó számára rendkívül hasznos funkciókat is felvonultat. Beépített fájlkonvertálóval rendelkezik, képes letölteni a zenéket a videóstreaming oldalakról, lehetővé teszi a hangfájlok szerkesztését, számos rádióállomást ismer, és így tovább.

Habár a Streaming Hangfelvevő sok lehetőséget nyújt, a Windows 10 hangok rögzítése mégis egyszerű feladat. Íme a szükséges lépések:

Letöltés

 1. Telepítsd a programot Windows 10-es számítógépedre.
 2. Nyisd meg az alkalmazást, majd a fogaskerék formájú menüben válaszd a „Beállítások” lehetőséget. Végezd el a szükséges beállításokat, ellenőrizd, hogy a megfelelő hangforrást választottad-e ki.
 3. Játszd le a rögzítendő hangokat, illetve beszélj a mikrofonba.
 4. A felvételt a „Rögzítés” gombbal indíthatod el.
 5. Kattintson szünet, ha szükséges, vagy a „Leállítás”, hogy vessen véget a felvétel.

hangrögzítés Windows 10

Még különlegesebbé teszi a programot, hogy a legújabb változat olyan funkciókkal érkezik, mint az ID3-azonosító, a megújult felület, és az új kimeneti formátumok. Az intelligens zenekereső-motorral pedig zenéket is letölthetsz, illetve a beépített rádióállomásokat is rögzítheted.

2. Gilisoft Audio Recorder Pro

A Gilisoft által fejlesztett Audio Recorder Pro segítségével a rendszer által lejátszott minden hangot rögzíthetsz. Felveheted a saját hangodat, lejátszott MP3 fájlokat, streamelt zenét, csatlakoztatható eszközök kimenetét, CD-ket, telefonvonalakat stb. Ha sokoldalú szoftvert keresel, amellyel a Windows 10 hangok rögzítése több formátumban is megoldható, ezt a programot biztosan hasznosnak fogod találni. A szoftver az AAC, AC3, AMR, FLAC, M4A, MP3, OGG, WAV és WMA formátumokat támogatja. Sőt, lehetőség van automatikus rögzítésre is, amivel bármilyen időpontra ütemezhetsz rögzítési feladatokat.

 1. Töltsd le és telepítsd a programot.
 2. Indítsd el, állítsd be, add meg a kimeneti formátumot és mappát.
 3. Kattints a „Rögzítés” gombra a rögzítés elindításához; a „Leállítás” gombbal megállíthatod a folyamatot.
 4. A felvételt a „Kimeneti mappa” tárolja.

GiliSoft interfész

Magát a szoftvert ugyan egyszerű használni, de a telepítő letöltése viszonylag trükkös, mert némelyik böngésző veszélyesnek találja Gilisoft Audio Recorder Pro-t, és emiatt a felhasználók is gyakran elbizonytalanodnak.

3. Replay Music 7

Nem utolsó sorban a Replay Music 7 is egy alternatíva. A szoftver kiváló minőségben tud rögzíteni MP3 fájlokat népszerű weboldalakról és lejátszókról. Ha zeneszám a rögzítés tárgya, automatikusan felismeri azt, és a fájlhoz fűzi a zeneadatokat. Felhős tárolót is kínál, amivel helyet takaríthatunk meg a merevlemezünkön. Így működik a Windows 10 hangok rögzítése a Replay Music 7-ben:

 1. Telepítés után indítsd el a szoftvert.
 2. Indítsd el a rögzítendő fájlt, rádiót vagy weboldalt.
 3. A főablakban kattints a felső, zöld „Rögzítés” gombra.
 4. A befejezéshez a „Leállítás” gombot nyomd meg.
 5. Ezt követően szerkesztheted a fájlt, exportálhatod, és akár borítót is hozzáfűzhetsz.

Replay Music interfész

A Replay Music 7 legjobb tulajdonsága azonban a dalszövegek beillesztése, ezzel egyedülállónak tekinthető a többi szoftver mellett. Fontos tudni azonban, hogy szoftvercsomagként érkezik, a Replay Capture Suite részeként. Van, aki hasznosnak találja, mások viszont kéretlen programként kezelik.

A Windows 10 hangrögzítők összehasonlítása

Mostanra biztosan érthetővé vált a hangrögzítés minkéntje Windows 10 rendszeren. A legjobb szoftver kiválasztásához az alábbi táblázat nyújt segítséget.

Streaming HangfelvevőGilisoft Audio RecorderReplay Music 7
Jellemzők
 • Problémamentes Windows 10-es hangrögzítés
 • 1:1 minőségű felvételek
 • Felhasználóbarát felület
 • Gyors rögzítés, fennakadások nélkül
 • Hasznos rögzítési lehetőségek
 • Felirathozzáadás
 • Beépített média-útmutató
Extrafunkciók
 • Beépített fájlkonvertáló
 • Beépített MP3-letöltő
 • Beépített hangszerkesztő
Automatizált rögzítés
 • Beépített ID3-taggelő
 • Sávdarabolás
 • Felhős tárhely
Próbaidős korlátozásokLegfeljebb 3 perces rögzítésLegfeljebb 30 másodperces rögzítésLegfeljebb 25 szám rögzítése
HátrányokA három közül a legdrágábbIsmert biztonsági problémákSzoftvercsomag része

Melyik szoftvert preferálod? Esetleg jobb ötleted van a Windows 10 hangok rögzítésére? Ha igen, akkor oszd meg velünk is!

Értékelés:4.3 /5(15 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Hang szerkesztése, Hangfelvevő-re.Utoljára frissítve: 19-03-2019

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére