PDF fájlok méretének csökkentése
Hozzászólás

PDF fájlok méretének csökkentése

Utoljára frissítette ekkor: 29-06-2019

Számos okból dönthetünk úgy, hogy tömörítjük PDF fájljainkat. Nem egyszerű például e-mailben nagy méretű PDF fájlt továbbítani, különösen akkor, ha a fiók korlátozza a csatolmányok méretét. Problémás lehet a nagy PDF fájlok internetes feltöltése is megosztása is. A PDF-ek méretének csökkentése szerencsére hatékonyan elvégezhető több megoldás segítségével is. Ha ön is tömöríteni szeretné PDF fájljait, olvassa el az alábbi 11 legjobb módszert, és válasszon közülük önnek megfelelőt.

A PDF fájlméret csökkentésének 11 legjobb módja

Négy ingyenes webalapú eszköz a PDF fájlméret csökkentéséhez

1. megoldás: Online PDF Tömörítő

Ezzel az ingyenes online PDF tömörítőeszközzel könnyen és gyorsan csökkentheti PDF fájljainak méretét, nem szükséges telepíteni vagy letölteni semmit. Egyszerűen csak töltse fel a PDF fájlját a szolgáltatásra, válassza ki a megfelelő típust, és kész is! Ezután várjon pár másodpercet a kimeneti PDF fájl letöltéséhez. Használatával ugyanolyan minőségű PDF-et kaphat, mint az eredeti. Továbbá bármilyen előfizetés nélkül tömöríthet több nagy méretű PDF fájlt egyszerre, kis méretbe. Összefoglalva, ez egy nagyon hasznos PDF tömörítő mindenféle korlátozás nélkül.

ingyenes online PDF tömörítőeszközzel

2. megoldás: Smallpdf

Ez egy ingyenes, böngészős PDF-tömörítő eszköz egyszerű “fogd és vidd” feltöltéssel. Nincsenek extra opciók vagy tömörítési beállítások, de a minőség jó, és a végeredmény mérete is megfelelő. A pár perces tömörítési folyamat végén azonnal letölthető az elkészült fájl.

smallpdf

A Smallpdf azt ígéri, hogy adatvédelmi megfontolásból egy óra után véglegesen törli a fájlokat. Minden platformon elérhető, tehát Windows, Mac és Linux rendszeren is.

3. megoldás: PDFaid

A PDFaid több funkciót és beállítást nyújt a fájlok tömörítéséhez. Különböző módszereivel a PDF méretének csökkentése online akár 20 MB-tal kisebb fájlt is eredményezhet, példul a képek átméretezésén és átkódolásán keresztül. A részletes beállítások is jól jöhetnek, ha a felhasználónak pontos elvárásai vannak. Beállítható a képminőség, választható szürkeárnyalatos vagy monokróm színhasználat, az összeolvasztás, a folyamok tömörítése és a betűtípusok beágyazásának eltávolítása. A webalkalmazás ingyenes, és minden operációs rendszerrel kompatibilis.

pdfaid

4. megoldás: Neevia Online PDFcompress

A Neevia Online PDFcompress egyértelmű felületet kínál számos hasznos tömörítési beállítással. Ilyenek például a tömörítési előbeállítások, a képtömörítési mód és minőség, valamint a könyvjelzők, feljegyzések, jelölések stb. eltávolítása. A PDF fájlok méretének csökkentése ingyenes, és akár 5 MB-os csökkenés is elérhető. Webalapú program, de letölthető szoftverként is elérhető, ha közvetlenül számítógépén szeretné használni.

Neevia Online PDFcompress

5. megoldás: VeryPDF Free PDF Compress Online

A VeryPDF a képek tömörítésével és a betűtípusok feldolgozásával csökkentik a PDF-ek méretét akár 10 MB-tal. Az online alkalmazás ingyenes, de fizetős szoftver is elérhető a nagyobb PDF-ek csoportos tömörítéséhez. A VeryPDF hasznos extra opciókat is nyújt a tömörítéshez, például a helyi PDF-ek feltöltése mellett online fájlok URL-címe is megadható, továbbá a tömörítéshez és a képekhez használt algoritmusok beállításai is módosíthatók.

VeryPDF

Freeware program PDF fájlok méretének csökkentéséhez

A ApowerCompress egy ingyenes letölthető program, amellyel szintén elvégezhető a PDF fájlok méretének csökkentése, méghozzá egy egyszerűen használható felületen keresztül. Nagyobb PDF fájlokat is jó minőségben képes tömöríteni. Támogatja a csoportos feldolgozást, tehát egyszerre akár több ezer dokumentum tömörítése is beállítható. Veszteségmentes tömörítésre is képes, támogatja az érintéses vezérlést az ezzel kompatibilis Windows rendszereken, továbbá támogatja a titkosított PDF fájlokat is. A szoftver csak Windows rendszeren érhető el.

Letöltés

ApowerCompress

PDF fájlok méretének csökkentése az Adobe Acrobat segítségével

1. megoldás: Fájlméret csökkentése az Adobe Acrobat

A következő lépésekkel csökkenthető a PDF-ek mérete az Adobe Acrobat:

 • Indítsa el a programot és nyissa meg a PDF fájlt.
 • Kattintson a Fájl menü “Mentés másként” elemére, és válassza a “PDF méretének csökkentése” lehetőséget.
 • Válasszon egy megfelelő kompatibilitási beállítást.
 • Mentse el a fájlt. Ha több fájlt ment, kattintson az “Alkalmazás többre” lehetőségre a fájlok hozzáadása előtt. Válasszon fájlnevet és mappát a Kimeneti beállítások dobozban.

PDF fájlok méretének csökkentése az Adobe Acrobat

2. megoldás: Adobe Acrobat PDF Optimizer

A PDF Optimizer számos beállítást kínál a PDF fájlok méretének csökkentése terén. Már az alapértelmezett beállításokkal is megfelelő tömörítés érhető el a képek tömörítésével és a felesleges elemek és beágyazott betűtípusok eltávolításával.

Az alkalmazás használatának lépései a következők:

 • Válassza a Fájl menü “Mentés másként” elemét, majd az “Optimalizált PDF” lehetőséget. Megnyílik egy párbeszédablak.
 • Kattintson a “Mentés ide” lehetőségre a Műveletvarázslóban. A Kimeneti beállítások panelen kattintson az “Optimalizált PDF” elemre, majd válassza a “Beállítások” lehetőséget.
 • Válassza ki a tömörítéshez kívánt beállításokat.

PDF Optimizer

A Windows File Compression használata

A Windows File Compression segítségével is csökkentheti a PDF fájlok által elfoglalt helyet.

A funkció használatának lépései a következők:

 • Keresse meg a tömörítendő fájlt. Kattintson rá jobb egérgombbal, válassza a “Küldés” lehetőséget, majd a “Tömörített mappa” elemet.
 • Miután a Windows befejezte a fájl tömörítését, helyezze a tömörített mappát az eredeti mappába. Az eredeti fájl és a tömörített változat két külön fájlként jelenik meg.

Windows fájltömörítés

Beépített Megtekintő alkalmazás – OS X PDF Filter a Mac felhasználóknak

A PDF-ek méretének csökkentése ingyen elérhető a Mac felhasználóknak az OS X PDF Filter segítségével. A használat lépései a következők:

 • Nyissa meg a fájlt a Megtekintőben.
 • Kattintson a “Mentés PDF-ként” elemre, nyissa meg a fájlt a Megtekintőben, majd mentse el.
 • Kattintson a “Kvarcszűrő” lehetőségre, majd válassza a “Fájlméret csökkentése” elemet.

OS X PDF Filter a Mac

Csökkentse a PDF fájlok méretét a PDF Editorral

Végül, de nem utolsó sorban letöltheti az ApowerPDF-et is, amely egy megbízható, harmadik féltől származó alkalmazás. A multifunkcionális eszköz alapvető PDF-szerkesztési funkciókat nyújt, például a képek átméretezését a dokumentum méretének csökkentése érdekében.

ApowerPDF felület

PDF-fájljait bárhogy módosíthatja, a képeket könnyedén szerkesztheti. Az alkalmazás segítségével átméretezheti a fotókat, megváltoztathatja a képek magasságát és szélességét, hogy a dokumentum kevesebb helyet igényeljen. Ha egyszerűen használható, sokoldalú és hatékony eszközt keres, amely a PDF fájlok szerkesztésénél és optimalizálásánál többet nyújt, az ApowerPDF kiváló választás.

Letöltés

Értékelés:4.3 /5(15 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: PDF kép-re.Utoljára frissítve: 29-06-2019

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére