PDF fájlok méretének csökkentése
Hozzászólás

PDF fájlok méretének csökkentése

Utoljára frissítette ekkor: 20-08-2018

Számos okból dönthetünk úgy, hogy tömörítjük PDF fájljainkat. Nem egyszerű például e-mailben nagy méretű PDF fájlt továbbítani, különösen akkor, ha a fiók korlátozza a csatolmányok méretét. Problémás lehet a nagy PDF fájlok internetes feltöltése is megosztása is. A PDF-ek méretének csökkentése szerencsére hatékonyan elvégezhető több megoldás segítségével is. Ha ön is tömöríteni szeretné PDF fájljait, olvassa el az alábbi 10 legjobb módszert, és válasszon közülük önnek megfelelőt.

A PDF fájlméret csökkentésének 10 legjobb módja

Négy ingyenes webalapú eszköz a PDF fájlméret csökkentéséhez

1. megoldás: Smallpdf

Ez egy ingyenes, böngészős PDF-tömörítő eszköz egyszerű “fogd és vidd” feltöltéssel. Nincsenek extra opciók vagy tömörítési beállítások, de a minőség jó, és a végeredmény mérete is megfelelő. A pár perces tömörítési folyamat végén azonnal letölthető az elkészült fájl.

smallpdf

A Smallpdf azt ígéri, hogy adatvédelmi megfontolásból egy óra után véglegesen törli a fájlokat. Minden platformon elérhető, tehát Windows, Mac és Linux rendszeren is.

2. megoldás: PDFaid

A PDFaid több funkciót és beállítást nyújt a fájlok tömörítéséhez. Különböző módszereivel a PDF méretének csökkentése online akár 20 MB-tal kisebb fájlt is eredményezhet, példul a képek átméretezésén és átkódolásán keresztül. A részletes beállítások is jól jöhetnek, ha a felhasználónak pontos elvárásai vannak. Beállítható a képminőség, választható szürkeárnyalatos vagy monokróm színhasználat, az összeolvasztás, a folyamok tömörítése és a betűtípusok beágyazásának eltávolítása. A webalkalmazás ingyenes, és minden operációs rendszerrel kompatibilis.

pdfaid

3. megoldás: Neevia Online PDFcompress

A Neevia Online PDFcompress egyértelmű felületet kínál számos hasznos tömörítési beállítással. Ilyenek például a tömörítési előbeállítások, a képtömörítési mód és minőség, valamint a könyvjelzők, feljegyzések, jelölések stb. eltávolítása. A PDF fájlok méretének csökkentése ingyenes, és akár 5 MB-os csökkenés is elérhető. Webalapú program, de letölthető szoftverként is elérhető, ha közvetlenül számítógépén szeretné használni.

Neevia Online PDFcompress

4. megoldás: VeryPDF Free PDF Compress Online

A VeryPDF a képek tömörítésével és a betűtípusok feldolgozásával csökkentik a PDF-ek méretét akár 10 MB-tal. Az online alkalmazás ingyenes, de fizetős szoftver is elérhető a nagyobb PDF-ek csoportos tömörítéséhez. A VeryPDF hasznos extra opciókat is nyújt a tömörítéshez, például a helyi PDF-ek feltöltése mellett online fájlok URL-címe is megadható, továbbá a tömörítéshez és a képekhez használt algoritmusok beállításai is módosíthatók.

VeryPDF

Freeware program PDF fájlok méretének csökkentéséhez

A PDF Compressor egy ingyenes letölthető program, amellyel szintén elvégezhető a PDF fájlok méretének csökkentése, méghozzá egy egyszerűen használható felületen keresztül. Nagyobb PDF fájlokat is jó minőségben képes tömöríteni. Támogatja a csoportos feldolgozást, tehát egyszerre akár több ezer dokumentum tömörítése is beállítható. Veszteségmentes tömörítésre is képes, támogatja az érintéses vezérlést az ezzel kompatibilis Windows rendszereken, továbbá támogatja a titkosított PDF fájlokat is. A szoftver csak Windows rendszeren érhető el.

PDF Compressor

PDF fájlok méretének csökkentése az Adobe Acrobat segítségével

1. megoldás: Fájlméret csökkentése az Adobe Acrobat

A következő lépésekkel csökkenthető a PDF-ek mérete az Adobe Acrobat:

 • Indítsa el a programot és nyissa meg a PDF fájlt.
 • Kattintson a Fájl menü “Mentés másként” elemére, és válassza a “PDF méretének csökkentése” lehetőséget.
 • Válasszon egy megfelelő kompatibilitási beállítást.
 • Mentse el a fájlt. Ha több fájlt ment, kattintson az “Alkalmazás többre” lehetőségre a fájlok hozzáadása előtt. Válasszon fájlnevet és mappát a Kimeneti beállítások dobozban.

PDF fájlok méretének csökkentése az Adobe Acrobat

2. megoldás: Adobe Acrobat PDF Optimizer

A PDF Optimizer számos beállítást kínál a PDF fájlok méretének csökkentése terén. Már az alapértelmezett beállításokkal is megfelelő tömörítés érhető el a képek tömörítésével és a felesleges elemek és beágyazott betűtípusok eltávolításával.

Az alkalmazás használatának lépései a következők:

 • Válassza a Fájl menü “Mentés másként” elemét, majd az “Optimalizált PDF” lehetőséget. Megnyílik egy párbeszédablak.
 • Kattintson a “Mentés ide” lehetőségre a Műveletvarázslóban. A Kimeneti beállítások panelen kattintson az “Optimalizált PDF” elemre, majd válassza a “Beállítások” lehetőséget.
 • Válassza ki a tömörítéshez kívánt beállításokat.

PDF Optimizer

A Windows File Compression használata

A Windows File Compression segítségével is csökkentheti a PDF fájlok által elfoglalt helyet.

A funkció használatának lépései a következők:

 • Keresse meg a tömörítendő fájlt. Kattintson rá jobb egérgombbal, válassza a “Küldés” lehetőséget, majd a “Tömörített mappa” elemet.
 • Miután a Windows befejezte a fájl tömörítését, helyezze a tömörített mappát az eredeti mappába. Az eredeti fájl és a tömörített változat két külön fájlként jelenik meg.

Windows fájltömörítés

Beépített Megtekintő alkalmazás – OS X PDF Filter a Mac felhasználóknak

A PDF-ek méretének csökkentése ingyen elérhető a Mac felhasználóknak az OS X PDF Filter segítségével. A használat lépései a következők:

 • Nyissa meg a fájlt a Megtekintőben.
 • Kattintson a “Mentés PDF-ként” elemre, nyissa meg a fájlt a Megtekintőben, majd mentse el.
 • Kattintson a “Kvarcszűrő” lehetőségre, majd válassza a “Fájlméret csökkentése” elemet.

OS X PDF Filter a Mac

Csökkentse a PDF fájlok méretét a PDF Editorral

Végül, de nem utolsó sorban letöltheti az ApowerPDF-et is, amely egy megbízható, harmadik féltől származó alkalmazás. A multifunkcionális eszköz alapvető PDF-szerkesztési funkciókat nyújt, például a képek átméretezését a dokumentum méretének csökkentése érdekében.

ApowerPDF felület

PDF-fájljait bárhogy módosíthatja, a képeket könnyedén szerkesztheti. Az alkalmazás segítségével átméretezheti a fotókat, megváltoztathatja a képek magasságát és szélességét, hogy a dokumentum kevesebb helyet igényeljen. Ha egyszerűen használható, sokoldalú és hatékony eszközt keres, amely a PDF fájlok szerkesztésénél és optimalizálásánál többet nyújt, az ApowerPDF kiváló választás.

Letöltés

Értékelés: 4.3 / 5 (15 értékelés alapján) Köszönjük az értékelést!
Közzétevő: ekkor: PDF kép -re . Utoljára frissítve: 20-08-2018

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére