Hogyan rögzítsen netrádiós adásokat
Hozzászólás

Hogyan rögzítsen netrádiós adásokat

Utoljára frissítette ekkor: 05-08-2015

Az internet rádió más néven webrádióként vagy stream rádióként ismert. Ez egy zeneszolgáltatás, ami a világhálón működik. Újabban nagyon népszerűségnek örvend, mert ez a fajta szolgáltatás nagyobb folytonosságot nyújt, ami a hangminőséget illeti. A hagyományos rádióval ellentétben, amely frekvenciákon és hullámokon alapul, ennél a hely vagy jelerősség függvényében ez nem változik meg. Hagyományos társaikhoz hasonlóan a netrádiós állomások is hatalmas zenei gyűjteményt nyújtanak hallgatóiknak. Ez az óriási dalkollekció rengeteg embert vonz, akik szeretnének a számítógépükre is lementeni olykor egy-egy zenét. Mindazonáltal az internetes rádió rögzítésének módjai miatt sokan aggódnak.

A legjobb rádiófelvevő szoftverek

Az internetes rádiók rögzítésének problémáját könnyedén megolthatja az alább tárgyalt módszerekkel. Ezek mindegyike olyan rögzítőeszközt használ, amely az Ön operációs rendszerétől függetlenül működik.

Ingyenes módszerek internetes rádió rögzítésére Windows rendszer alatt

1. Sound Recorder

Ha a Windows operációs rendszerről van szó, a legjobb módszer az internetes rádió felvételhez a beépített hangrögzítő használata. Csak írja be a “Sound Recorder” kifejezést a Start menü alatti keresőmezőbe és ez megjelenik. Válassza ki a kívánt audiosávot és nyomja meg a “Felvétel” gombot a kezdéshez. Ezzel a programmal csak egy gond van – túlságosan is alapfunkciós és a rögzítés módjai sem változtathatóak meg.

Sound recorder

2. Apowersoft Ingyen Hangfelvevő Online

Az Apowersoft Ingyen Hangfelvevő Online program már egy jóval kifinomultabb online rádiófelvevő szoftver Windows operációs rendszerre. A nevéből kitalálható, hogy ez az eszköz egy költségmentes, web alapú stream felvevő szoftver. A Windows beépített rögzítőjével ellentétben esetében további beállításokra is lehetőség van a felvétel előtt.

Ingyen Hangfelvevő Online

A program használatához mindössze el kell indítania a felvevőeszközt a weboldalán és kiválasztania, milyen audio forrást szeretne használni a felvételhez. Ehhez a programban válassza az “Audio bemenet” menüpontot, ott pedig a Mikrofon vagy Rendszerhang opciót, illetve akár egyszerre mindkettőt. Ezután a következő lépésben keressen egy internetes rádióadást, majd újra az eszközben kattintson a “Felvétel” gombra, ez azonnal elkezdi a felvételt, így a mozdulatot össze kell hangolnia a felvenni kívánt audiosávval, a jobb eredmény érdekében. Az Apowersoft Ingyen Hangfelvevő Online beépített audio konverterrel is rendelkezik, ez a többféle kimeneti audio formátum miatt szükséges.

Program internetes rádió rögzítéséhez Mac rendszeren

Letöltés

Most egy olyan felvevőeszközt mutatunk be Önnek, amely minden Mac OS felhasználó igényét kielégíti. A szoftver, amelyet az internetes rádióadások rögzítésére használhat, az Apowersoft Mac Audio Felvevő. Az eszközt kifejezetten úgy tervezték, hogy illeszkedjen a többi Mac alkalmazás közé, így használat közben az alapértelmezett alkalmazások ismerős érzete fogadja Önt. Egyszerűen csak telepítse, majd indítsa el a programot, nyissa meg a rögzíteni kívánt internetes rádióadást, kattintson a “Felvétel” gombra és készen is van. Gyors, könnyű és megbízható módszer bármilyen internetes rádió audio stream rögzítésére. A program beépített audio konvertert és szerkesztőt is tartalmaz, melyek igen széles körűen alkalmazhatóak.

netrádió adások rögzítésére

Három internetes rádió szolgáltató, melyeket érdemes kipróbálnia

Pandora

Jól ismert internetes rádió, hatalmas dalgyűjteménnyel (régi és új dalokkal egyaránt) ellátott adatbázissal. Mind a használata, mind a benne történő navigálás igen könnyű. Az egyetlen hátránya, hogy a szolgáltatás csak bizonyos országokban elérhető.

Slacker

Ha dalok millióit szeretné a keze alatt tudni, ezen internetes rádió oldal a helyes választás. Igen egyedi megoldásról beszélhetünk, mivel a főoldalán nem találhatóak dalok. Helyettük egy keresőmező adott, ahová Ön beírhatja kedvenc előadóját/dalcímét és megjelenik a kapcsolódó MP3-ak listája. Viszont a fentebb tárgyalt Pandora-hoz hasonlóan, ezt is csak bizonyos országokból lehet használni.

Spotify

Szintén egy jól ismert internetes rádió szolgáltató. Óriási dalgyűjtemény, amely az összes létező zenei műfajt lefedi. Ugyanakkor a teljes körű szolgáltatás regisztrációhoz kötött, a prémium tagság pedig fizetős. Az előzőekhez hasonlóan, ez is csak bizonyos országokban érhető el.

A fent említett 3 szolgáltató mellett számos egyéb lehetőség létezik arra, hogy Ön különböző internetes rádióadásokat hallgathasson, mindenféle zenei műfajban. Azonban bármelyiket is válassza, ezzel a streaming rádió rögzítő szoftverrel a leírt módon rögzítheti annak adását.

Értékelés:4.3 /5(12 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Hangfelvevő-re.Utoljára frissítve: 05-08-2015

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére