Mi az az Apple Music? – Amit tudni érdemes

A virágzó online zeneszolgáltatási iparnak köszönhetően napjainkban könnyű hozzájutni a zenékhez. A dalok letölthetőek számos keresőmotoron keresztül, az albumok megvásárolhatóak a weboldalakon és bizonyos szolgáltatásokon át stream-ként is meghallgathatóak. A különféle zenei szolgáltatók száma rohamosan nő – ebből az Apple sem szeretne kimaradni, ezért elindította az Apple Music-ot, hogy részesedést szerezzen a piacon.

Az Apple Music-ról

apple music ikonAz idei Worldwide Developer Conference-n jelentették be San Francisco-ban (USA). Az Apple Music egy streaming zeneszolgáltatás, melyet teljes mértékben az Apple fejlesztett ki és ad neki tárhelyet. Egyben az érkező iOS frissítés része is, amelynél a felhasználók korlátlan zenei streaming-et használhatnak. Az alkalmazás többféle platformot támogat egyidejűleg, beleértve az Apple eszközeit, a Macintosh-t, a Windows PC-t és az Androidos okostelefonokat. Az Apple kezdeti ingyenes akciója révén mindössze egy Apple ID-t szükséges regisztrálni a kipróbáláshoz, majd 3 teljes hónapon át ingyenesen használható a szolgáltatás. Ezen próbaidőszak után elő kell fizetni a szolgáltatásra, ez 9.99€-ba kerül havonta, illetve 14.99€/hó áron családi fiók is kérhető, amelyet maximum 6 személy használhat egyidejűleg.

2015. június 30-án elindult az Apple Music, egy időben a régen várt iOS 8.4 frissítéssel. Az iPhone, iPad, iPod, Mac és Windows PC készülékek már megkapták a róla szóló értesítést, míg az Android felhasználók részére ez év során érkezik. Hasonlóan a többi top kategóriás zenei streaming szolgáltatáshoz, az Apple Music is komoly zenegyűjteménnyel bír. Emellett exkluzív tulajdonságai is vannak, amelyek bizonyára minden ritmusfanatikusnak tetszésére fognak válni. Ezek közé tartozik az intelligens online zenelejátszó, a Beats1 nevű non-stop webrádió és a hozzá tartozó különleges közösségi hálózat, amely összeköti a felhasználókat az előadókkal.

Legjellemzőbb funkciói Apple Music

Az Apple legújabb streaming zeneszolgáltatása alapjáraton 3 főbb funkciót tartalmaz. Habár ezek nem éppen újdonságok (mivel egyéb társaságok is nyújtanak már ilyen szolgáltatásokat), az Apple különleges élményt ígér. A társaság szerint az Apple Music “nem annyira a digitális bitekre, mint a valódi művészetre” koncentrál.

Zene Fedezze

Feliratkozás után bármilyen, az iTunes-on elérhető dal lejátszható és merevlemezre menthető. Az iTunes rendelkezik jelenleg a legnagyobb zenegyűjteménnyel: több, mint 25 millió dal, melyek száma napról-napra tovább növekszik. Emellett minőségi, szakértők által válogatott lejátszási listák is elérhetőek, ahogy ajánlott zenék is. A kulcsszavas alapú kereséssel vagy a kategóriák átböngészésével megtalálhatóak a kívánt dalok/albumok. Az Ön érdeklődési körének megfelelően az alkalmazás maga is ajánlhat dalokat Önnek.

apple music játékos

Beats 1 Rádió

A szó szerint korlátlan mennyiségű zenelejátszás mellett elérhető a Beats 1 is – az Apple új rádióállomása. Ez a világ első 24 órás nemzetközi rádiója, New York, Los Angeles és London központokkal. A házigazdái olyan híres DJ-k, mint pl. Zane Lowe, Blame Ebro és Julie Adenuga. A rajongók által világszerte sokat kért zenék mellett interjúk és zenekritikák is megtalálhatóak rajta.

beats 1 rádiós interfész

Apple Connect

Ha belefáradna az Apple Music hallgatásába, van még egy funkció, amit érdemes kipróbálni: ez az Apple Connect. Nem először történik olyan, hogy az Apple közösségi hálózatok segítségével köti össze a rajongókat az előadókkal, így nyilvánvaló, hogy a fejlesztésbe az ezirányú tapasztalataikat is belefogták. Az Apple Connect révén az előadók különféle tartalmakat tölthetnek fel rajongóik számára. Ezek lehetnek exkluzív videók, stúdiószettek, videóüzenetek, kulisszák mögött készült klipek és még sok egyéb. A funkciót összekapcsolták a Twitter, Instagram és Facebook hálózatokkal, a könnyebb megosztás érdekében.

apple connect

Hogyan gazdagítsa életét az Apple Music által?

Az Apple Music definíciója mellett a másik nagy kérdés: hogyan használható különböző, flexibilis módokon? A fent leírt funkciói alapján nagyon sok mindenre képes.

Zene mentése és gyűjtése

i

Apple Music felvétel – A zenék és lejátszási listák egyszerű streamelése mellett a kívánt dalok akár fel is vehetőek lejátszás közben. Ehhez egyszerűen keresse meg a zenét, játssza le és rögzítse azt egy jó minőségű audio felvevővel. A módszerhez a cikkben később talál leírást.

ii

Beats 1 Radio rögzítése – A rádión leadott exkluzív tartalom (pl. interjúk, kislemez megjelenések, legújabb pletykák és egyéb, az Ön kedvenc előadóira vonatkozó információk) szintén rögzíthető, majd később a szabadidőben lejátszható, ehhez egy rádiófelvevő szoftverre lesz szüksége.

iii

Apple Music tartalom írása CD-re – Amennyiben a rögzített tartalmak már kezdik megtölteni a merevlemez rendelkezésre álló helyét, azok a biztonság kedvéért bármikorkiírhatóak CD-re. Továbbá így könnyebb előadó/album/műfaj alapján rendszerezni őket.

Apple Music a különféle eszközökön

i

Apple Music Androidos eszközön – Az Android komoly résszel bír az okostelefonok piacán, így az Apple Music sem kizárólag iOS eszközökön érhető el. A társaság szerint a szolgáltatás Androidra idén ősztől lesz elérhető. Addig is, a zenék bármikor elmenthetőek a számítógépen és átmásolhatóak az eszközre, így hallgathatóak Androidon is.

ii

Apple Music Windows Phone eszközön – Jelenleg nincs hivatalos információ arról, mikor érkezik a szolgálatás alkalmazása Windows Phone felhasználók részére. Így az egyetlen járható út az Apple Music tartalom letöltése helyi fájlokként, majd azok átküldése a Windows Phone eszközre kábelen vagy speciális fájlmásoló programmal.

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére