Hogyan készítsünk Mac képernyőképeket

Utoljára frissítette ekkor: 05-08-2015

A képernyőképek elengedhetetlen kellékei az útmutatóknak, a videójáték-leírásoknak, a filmismertetőknek, de gyakran még a hibakeresésnek is. Windows rendszereken a ‘PrtScn’ gomb lenyomásával egyszerűen elkészíthető a kívánt kép, Mac-eken azonban trükkösebb a folyamat: három gombot kell egyszerre lenyomni. A billentyűkombináció ráadásul nem mindig működik, így szükség lehet egy külön programra – különösen akkor, ha szerkeszteni is szeretné a képet. Bejegyzésünk bemutatja a Mac printscreen legegyszerűbb módjait.

I. Ajánlott Mac képlopási módszer

II. Alternatív Mac képlopási eszközök

I. A legjobb Mac képlopási módszer

Az Apowersoft Mac Képlopó egyszerű, de hatékony eszköz, amely minden szükséges képernyőkép-készítési, feliratozási, feltöltési és megosztási funkcióval rendelkezik. Képek készíthetőek vele többek között a teljes képernyőről, weboldalakról, alkalmazásablakokról, legördülő listákról és videókról is. Telepítse fel a programot és kövesse az alábbi Mac képernyőkép útmutatót, amely részletesen leírja a szükséges lépéseket.

Letöltés

1

Beállítások konfigurálása

A program elindítása után az üdvözlőképernyő jelenik meg. Mielőtt hozzálát Mac rendszere fotózásához, állítson be egy megfelelő kimeneti mappát a képek mentéséhez, adja meg a legkényelmesebb gyorsgombokat, és ha szükségesnek látja, módosítson egyéb beállításokat is. Ehhez kattintson a ‘Beállítások’ gombra a lenyíló menüsávban és módosítsa az alapértelmezett beállításokat. Ha minden megvan, az OK gombbal mentse el a változtatásokat.

2

Képkészítés Mac-en

Miután megfelelően beállította a programot, hozzá is láthat a Mac képernyőkép-készítéshez. Kattintson rá a kívánt rögzítési módra, vagy használja a hozzá tartozó gyorsgombot. Ez a Mac screenshot alkalmazás alapvetően két rögzítési móddal rendelkezik: régiórögzítéssel és teljes képernyős rögzítéssel. Válassza ki az önnek megfelelőt. Mindkettőhöz beállíthat gyorsgombot.

Képkészítés Mac-en

Teljes képernyő: A teljes képernyőt lefotózhatja és kimentheti PNG, JPG, GIF vagy más formátumba, ha a teljes képernyős módra kattint vagy megnyomja a ‘Command+F’ kombinációt.

Régió: Ezzel a képkészítési móddal a képernyő valamilyen kiválasztott területét, ablakát vagy menüjét fotózhatja le. A Mac képernyőkép-készítés ebben a módban a ‘Command+R’ kombinációval, vagy a legördülő menü megfelelő menüpontjával indítható el. Ezután egy célkereszt jelenik meg. Kattintással húzza az egeret a fotózni kívánt terület kijelöléséhez, majd engedje fel az egérgombot. Az ablakfotózás sokkal egyszerűbb: csak vigye a kurzort az ablak fölé és kattintson egyet.

Régió fotózása

3

(Opcionális) Feliratozás

A régió rögzítése után néhány szerkesztőgomb jelenik meg a kép sarka melletti sávokon. Ha szeretné, itt bővítheti a képet nyilakkal, ívekkel, háromszögekkel, szövegekkel. Így például személyre szabhatja vagy érthetőbbé teheti a képet.

Feliratozás

4

Képernyőképek feltöltése és megosztása

Az egyik legjobb tulajdonsága ennek a Mac képlopónak az, hogy a fejlesztők ingyenes felhős tárhelyére mentheti a képeket. Az adatbiztonság érdekében jelszóval is védheti a fájlokat, így csak azok férhetnek hozzájuk, akiknek ön engedélyt adott.

Feltöltés után négy különböző linket kap a képhez. Direkt linket, url-t a képhez, html url-t és BB-kódot. A különböző linkek jól jöhetnek, ha például blogra vagy fórumra szeretné feltenni a képet, illetve ha azonnali üzenetként szeretné elküldeni.

Képernyőképek feltöltése és megosztása

Az Apowersoft Mac Képlopó tehát egyszerűsége és funkciói miatt is ajánlott program. Ha a Mac képernyőkép készítés más módszerei is érdeklik, olvassa el az alternatívákat is.

II. Alternatív képlopó eszközök

Grab for Mac – Ez a beépített Mac-es képkészítő eszköz az ‘Alkalmazások’ > ‘Eszközök’ mappában található. Segítségével kijelölésről, ablakról, teljes képernyőről és legördülő listáról és készíthet képeket, mindössze néhány egérkattintással. Az elkészült kép TIFF kiterjesztésben kerül a megadott mappába.

TinyGrab – Hasonló a többi képlopó programhoz. A TinyGrab is képes bármit lefotózni, amit Mac-jén lát. Az alapvető fotón kívül viszont kiváló feltöltésfunkcióval is rendelkezik. Feltöltés után megosztásra használható URL-t is ad. Fontos korlátozás viszont, hogy az ingyenes változattal naponta csak három képet lehet készíteni.

Jing – Ezzel az alkalmazással is készíthet képeket a teljes képernyőről és egyéni területekről is. A Mac képernyőkép-készítés mellett testre is szabhatja a képeket nyilakkal, szövegekkel, kiemelésekkel, formákkal, stb. A program emellett screencastingra is használható, amely hasznos kis tulajdonsága. Támogatja a képek feltöltését is, de ehhez regisztrációra van szükség.

Értékelés: 4.3 / 5 (13 értékelés alapján) Köszönjük az értékelést!
Közzétevő: ekkor: 03-02-2015 Képernyőképek -re . Utoljára frissítve: 05-08-2015

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Letöltés
Apowersoft Unlimited
Apowersoft Unlimited
13 az 1-ben multimédiás megoldás
85
Tökéletes
csomag
% -OS AKCIÓ

hírek

Reklámok

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére