10 rejtett iOS 11 funkció, amelyeket ismernie kell
Hozzászólás

10 rejtett iOS 11 funkció, amelyeket ismernie kell

Utoljára frissítette ekkor: 15-03-2019

2017 szeptemberében megérkezett az iOS 11. Személyek közötti Apple Pay-t, átalakított Vezérlőközpontot, új emojikat, augmentált valósági készletet, új App Store-t, Apple Maps-t és sok mást is hozott. Ilyenek az iOS 11 rejtett funkciói, amelyeket valószínűleg sokan nem is ismernek. Ha érdeklik az iOS 11 rejtett funkciói, olvasson tovább!

10 hasznos rejtett funkció az iOS 11-ben

Új élő fotók

ios live fotó

A Live Photo egy kamerafunkció, amely mozgást és hangot rögzít. A funkció eredetileg az iPhone 6s-hez készült, ekkor az élő fotókat még csak a szokványos módon, a képernyőt megérintve tekinthettük meg. Az új Live Photo azonban már fejlettebb. Több effektust is megtekinthetünk, például Loop, Oda-vissza, Hosszú expozíció. Effektusok hozzáadásához csak suhintson felfelé a képernyőn, és máris megjelennek az animációk.

Élő fotó készítése a FaceTime-ban

facetime

A FaceTime-ot rengetegen használják a távoli ismerőseikkel és rokonaikkal való kapcsolattartásra. Az Apple 2010-ben indította el a FaceTime-ot az iPhone 4-gyel. Természetesen azóta más eszközökön is használható, ilyenek például az iPad, az iPod Touch és a Mac. Korábban nehéz volt képernyőképet készíteni a FaceTime használata közben. Az iOS 11-gyel azonban már a hívások közben is élő fotókat készíthetünk. A kapcsoló a Beállítások > FaceTime menüpontban található.

Egykezes billentyűzet

egykezes billentyűzet

Előfordulhat, hogy csak egyetlen kézzel szeretnénk írni iPhone készülékünkön. Ekkor adódhat az a probléma, hogy némelyik betűt nem érjük el. Az iOS 11 rejtett funkciók egyike azonban megoldást nyújt, ez az egykezes billentyűzet. Ezzel könnyedén gépelhetünk egyetlen kézzel is. Az aktiváláshoz lépjen a “Beállítások” alkalmazásba, koppintson az “Általános” elemre, majd “Billentyűzetek” és itt pedig kapcsolja be az “Egykezes billentyűzet” lehetőséget.

Új képernyőeffektusok az Üzenetek alkalmazásban

üzenetek

Az Apple kiváló új Üzenetek funkcióival módosíthatjuk az üzenetbuborékok külsejét és az animációk megjelenítési módját. Az Négy különböző animációs effektust találunk az Üzenetek alkalmazásban. Az üzenet megírása után tartsa nyomva a “Küldés” gombot. Ekkor megjelenik a “Küldés hatással” felület, ahol kiválasztható a kívánt hatás.

“Ne zavarjanak” funkció vezetés közben

ne zavarj

Apple egy másik rejtett iOS 11 trükkje megakadályozza, hogy hívásokat és üzeneteket fogadjunk vezetés közben. Így kizárólag az útra fókuszálhatunk, nem fog megzavarni a telefon. Az automatikus működésbe léptetéshez hozzá kell adni a funkciót az új Vezérlőközponthoz. Lépjen a “Beállítások” alkalmazásba, majd “Vezérlőközpont” és “Vezérlők testreszabása” menüpont. Itt adja hozzá a “Ne zavarjanak vezetés közben” funkciót. Végül pedig suhintson felfelé a képernyőn és kapcsolja be a funkciót.

Azonnali Siri fordítások

siri

A Siri az Apple által fejlesztett személyi asszisztens. Hangvezérelt funkció – kérdéseket tehetünk fel, amelyekre azonnal válaszol. Ajánlatokat is képes adni, valamint a készülék bizonyos egyéb funkcióit is kezelni tudja. Az iOS 11 Sirije angolról franciára, olaszra, mandarinra, németre és más nyelve is képes fordítani. Nyomja le a Home gombot és mondja például azt, hogy “Hey Siri, can you translate house in German?”. Ekkor Siri elmondja a fordítást.

Jelölés mindenhol

készítsen pdf t

Az iOS 11 egy másik rejtett funkciója a PDF-ek jelölése. Ezzel az új funkcióval PDF-fájlokat készíthetünk weboldalakból vagy fotókból azok megtekintése közben. Csak koppintson a “Megosztás” ikonra, majd válassza a “PDF létrehozása” lehetőséget. Ezután a PDF-hez szövegeket, vonalakat, formákat adhatunk.

Új kikapcsolás gomb

Új kikapcsolás gomb

Készülékén elromlott a bekapcsoló gomb, de most ki kell kapcsolnia készülékét? Az iOS 11-nek köszönhetően nem kell addig várnia, amíg az akkumulátor lemerül. Lépjen a “Beállítások” > “Általános” > “Kikapcsolás” szakaszhoz és húzza el a csúszkát.

Wi-Fi jelszavak megosztása

részvény wifi jelszó

Sokunkkal előfordul, hogy ismerősünknél vagyunk, és használni szeretnénk az ottani Wi-Fi-t. Ha a jelszó nem egy egyszerű szó, ez eddig problémás lehetett. Mostantól azonban ablak jelenik meg a már felcsatlakoztatott iPhone-készülékeken, amelyen keresztül megosztható a jelszó. Így a jelszó begépelése nélkül csatlakozhatunk fel az új hálózatokra

Dokumentumbeolvasás iPad-en

jegyzetek

Az iOS 11-gyet futtató iPadekkel rendkívül egyszerűen olvashatunk be dokumentumokat. Nincs már szükség lapolvasóra és számítógépre. Ehhez lépjen a Jegyzetek alkalmazásra, koppintson a pluszjelre, majd “Dokumentumok szkennelése” gomb, végül pedig készítsen fotót a dokumentumról és a képernyő sarkait elhúzva méretezze a fájlt.

Összegzés

A fentiek az iOS 11 rejtett funkcióinak csak egy részét képezik. Minden újdonság kiváló újítás, sokkal jobbá teszik iOS-készülékeinket. Ezeknek a rejtett iOS 11 tippeknek köszönhetően pedig még hatékonyabban használhatjuk őket.

Értékelés:4.3 /5(15 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: iOS tippek, iOS-kezelő-re.Utoljára frissítve: 15-03-2019

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére