Képernyőrögzítés az Online Képernyőrögzítő segítségével, java nélkül

Utoljára frissítette ekkor: 30-05-2016

A Chrome 2015 áprilisi, 42-es verziójától kezdve a Google biztonsági és stabilitási problémák miatt nem támogatja tovább az NPAPI-t. A szeptemberi 45-ös verziótól kezdve pedig az NPAPI manuális engedélyezésének lehetősége is megszűnt. Ez azt jelenti, hogy a Chrome alapértelmezetten blokkolja a Java beépülőket. Az NPAPI beépülőn alapuló online képernyőrögzítők, például a Screenr és a Screencaste így már nem fognak működni. A Chrome felhasználóknak egy képernyő felvevő Java nélkül jelenti a megoldást, mint például az Apowersoft Ingyenes Online Képernyő Felvevő. Természetesen a Firefox és Opera böngészőt használó internetezők is használhatják a szolgáltatást, elkerülve ezzel a Java telepítését vagy a Javával kapcsolatos szoftveres problémákat.

Online képernyőrögzítés Java nélkül

Az Apowersoft Ingyenes Online Képernyő Felvevő elhagyta a Java használatát, hogy egyszerűbb kezelhetőséget biztosítson a felhasználók számára. Az egyéb, Javára épülő online képernyőrögzítőkkel ellentétben ennek a szolgáltatásnak az új változata a Java futtatókörnyezet helyett csak egy indítóalkalmazás telepítését igényli.

Ingyenes Online Képernyő Felvevő

Egyszerű, letisztult felületének köszönhetően bármilyen képernyős tevékenység, és a hozzá tartozó hang is könnyedén rögzíthető. A képi tartalommal együtt a rendszerhangok és a mikrofonbemenet is felvételre kerülnek. Az ingyenes online képernyő felvevő (java nélkül) használatáról a következő útmutató ad részletes információkat.

1

Az indító letöltése és az alkalmazás elindítása

Nyisd meg az ingyenes képernyőrögzítő weboldalát és kattints a „Rögzítés indítása” gombra a képernyő közepén.

Tipp: Ha most indítod el először az alkalmazást, kattints az „Indító letöltése” gombra a „Rögzítés indítása” megnyomása után. (Az indító biztonságos, aggodalomra semmi ok.) Várj pár másodpercet, amíg a letöltés befejeződik, majd nyisd meg az indítót. Ezt követően kattints újra a „Rögzítés indítása” gombra.

indító letöltése

Megnyílik a külső protokoll, amely jóváhagyást kér az alkalmazás indításához; kattints az „Alkalmazás indítása” gombra, mikor megjelenik a java nélküli online képernyő felvevő ablaka.

2

A beállítások konfigurálása

Miután az alkalmazás megnyílt, kattints az eszköztár opciók ikonjára, hogy módosíthasd az alapvető beállításokat, például a gyorsgombokat, a kimeneti videó formátumát és a kimeneti mappát.

A beállítások konfigurálása

Ezt követően megadhatod a rögzítendő területet és a hangforrást is. Az audióbemenet menüben kiválaszthatod, hogy a rendszerhangokat, a mikrofont vagy mindkettőt szeretnéd-e rögzíteni.

3

A rögzítés idítása Java nélkül

A piros „REC” gombot megnyomva indítható el a korlátlan hosszúságú rögzítés. Rögzítés közben lehetőséged van az online képernyő felvevő (Java nélkül) szerkesztőeszközeinek a használatára is: a szövegbeillesztéssel, a kiemeléssel és az ábrákkal szemléltetőbbé teheted a videót.

A rögzítés idítása Java nélkül

Tipp: Ha újra szeretnéd kezdeni a felvételt, a szüneteltetés gomb megnyomása után válaszd a jobb oldali kereszt ikont. Ekkor megjelenik egy felugró ablak, ebben kattints az „Újrakezd” lehetőségre. Ha a „Törlés” gombot választod, a rögzítő bezárul, a felvétel pedig törlődik.

online képernyő felvevő

4

A rögzítés befejezése

Ha be szeretnéd fejezni a rögzítést és menteni szeretnéd a felvételt, csak kattints a kék szüneteltetés gombra, majd a zöld pipa ikonra. Ezt követően a beépített médialejátszó segítségével ellenőrizheted a felvételt.

A rögzítés befejezése

5

A felvétel mentése és megosztása

A videó mentéséhez kattints a lejátszó jobb alsó részén található mentés gombra, majd add meg, hogy videófájlként vagy GIF-ként szeretnéd-e menteni a felvételt, vagy esetleg fel szeretnéd tölteni például a YouTube-ra, a Dropbox-ra vagy a Vimeo-ra.

A felvétel mentése és megosztása

Ha nem vagy elégedett a felvétellel, az „Újra” gombbal újrakezdheted a folyamatot.

A videó fájlként való mentésekor a „Mentés másként Videófájl” gombra kattintva kiválaszthatod a kimeneti formátumot, a fájl nevét és a kimeneti mappát is. Ha ez megvan, a kimeneti mappában megtalálod a készítményt. Szükség esetén akár ki is másolhatod az elérési utat.

mentés videófájlként

Tipp: Az alkalmazás természetesen lehetővé teszi a videó vágását is, így lementheted a felvétel egy adott részét is. Ehhez kattints az idővonalon arra a pontra, ahol kezdődjön a felvétel, majd az egérgombot nyomva tartva húzd a kurzort a kívánt végpontig. A kiválasztott terület kék színűvé változik, ekkor a „Mentés” gombbal ezt a területet mentheted el vagy töltheted fel.

Java nélküli képernyő felvevő online

Ezek tehát az ingyenes online képernyőrögzítő használatához szükséges lépések. Ha komolyabb funkcionalitásra van szükséged, letöltheted az alkalmazás pro változatát. A Java nélküli képernyő felvevő online letölthető változatával a fentiek mellett többek között ütemezheted a feladatokat, képernyőképeket készíthetsz, és más üzemmódokban is rögzíthetsz.

Letöltés

Értékelés: 4.3 / 5 (15 értékelés alapján) Köszönjük az értékelést!
Közzétevő: ekkor: 13-04-2016 Online Képernyő Felvevő -re . Utoljára frissítve: 30-05-2016

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Letöltés
Apowersoft Unlimited
Apowersoft Unlimited
13 az 1-ben multimédiás megoldás
85
Tökéletes
csomag
% -OS AKCIÓ

Reklámok

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére