Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő Használata
Hozzászólás

Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő Használata

Utoljára frissítette ekkor: 18-01-2019

Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő egy átfogó képernyő felvevő program, amely a Mac OS 10.8 és újabb rendszerekkel működik megfelelően. A képernyő bármilyen tartalmát képes rögzíteni, méghozzá több féle hangsávval (rendszerhangok, mikrofon, illetve rendszerhangok és mikrofon egyaránt). A beépített videókonvertáló pedig lehetővé teszi a videófájlok összeolvasztását és számos videó- és audióformátumba konvertálását. A következő útmutató részletesen bemutatja a képernyőrögzítő használatát.

Letöltés

1

A beállítások konfigurálása (nem kötelező)

Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő elindítása után barátságos felület fogad, amelyen rendszerezve láthatók az alapvető funkciók. A rögzítés előtt ajánlott megadnia az ön számára legmegfelelőbb beállításokat. Kattintson a „Beállítások” gombra a megfelelő beállítások megadásához.

Általános beállítások

Az alapbeállításokat igényeinek megfelelően módosíthatja. Beállíthatja például, hogy látszódjanak-e a rögzítés határai, vagy sem. Az egérkattintásokat is animálhatja, ha szeretné.

Rögzítési beállítások

Kiválaszthatja a megfelelő rendszer- és mikrofonos hangforrást. Emellett a képkockasebességet és a képminőséget is beállíthatja.

rögzítési beállítások

Gyorsgombok beállításai

Ha esetleg nem kedveli az alapértelmezett gyorsgombokat, megadhatja saját gombjait a „Rögzítés indítása”, „Rögzítés leállítása” és „Rögzítés szüneteltetése/folytatása” funkciókhoz.

gyorsgombok beállításai

2

A Mac képernyő rögzítésének lépései

i

Válasszon egyet az „Audió Input” elérhető módjai közül

Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő négy módot kínál:

  • Semmi: ez a mód csak képernyős tevékenységek rögzítését teszi lehetővé, hangét nem.
  • Rendszerhang: ez a mód a rendszer által lejátszott minden hangot rögzít.
  • Mikrofon: ez a mód a mikrofon által érzékelt hangokat rögzíti.
  • Rendszerhang és mikrofon: ez a mód a rendszer által lejátszott hangokat és a mikrofon által érzékelt hangokat is rögzíti.

Audió Input

ii

Válasszon megfelelő rögzítési módot

Régió

Kattintson a „Régió” lehetőségre a képernyő adott területének rögzítéséhez, majd bal kattintással húzza a kurzort a kívánt területre. Választhat az előre beállított felbontások közül (480X360, 640X360, 720P (1280X720)), egyéni régiót szabhat meg iPhone 4/4S, iPhone 5, iPad vagy más készülékekhez és így tovább.

Teljes képernyő

Ez a mód minden bizonnyal a játékosok kedvence lesz, mert a teljes képernyő tartalmát rögzíti. Fontos, hogy teljes képernyős módban nem jelenik meg a rögzítési eszköztár. Ez azt jelenti, hogy a folyamatot a gyorsgombokkal vagy a program tálcán lévő ikonjára kattintva szüneteltetheti vagy állíthatja le.

Webkamera

Ha webkamerás videót szeretne rögzíteni, négy választási lehetősége van: Alacsony 120p, Normál 240p, Magas 480p és HD 720p.

rögzítési módot

Kép a képben effektus

Érdemes tudni, hogy „Régió” módban kép a képben felvételt is készíthet. Csak kattintson a kamera ikonra a rögzítés során, és a szoftver hozzá is kezd a kért terület és a webkamera egyidejű rögzítéséhez. Sőt, a webkamerás videó háttérszínét és méretét is megváltoztathatja.

kép a képben effektus

iii

A rögzítés indítása

Miután kiválasztotta a kívánt rögzítési módot, a rögzítés elindul. Ha be szeretné fejezni a folyamatot, kattintson a „Leállítás” gombra. Rögzítés után a felvétel megjelenik a főablak listáján, ahol lejátszhatja, átnevezheti és törölheti is a listáról vagy a lemezről. Lehetősége van a videó konvertálására is.

3

A képernyő jelölése rögzítés közben

A képernyő rögzítése során előfordulhat, hogy az érthetőség és látványosság kedvéért némi szerkesztésre van szüksége – ez különösen igaz lehet például az oktatóvideók készítőire. A frissen hozzáadott, hatékony valós idejű szerkesztés funkcióval a felhasználók formákat, például köröket, háromszögeket rajzolhatnak, valamint nyilakat, szövegeket és kiemeléseket illeszthetnek be.

a képernyő jelölése rögzítés közben

4

Videófájl konvertálása

Az Apowersoft Mac Képernyő Felvevő a videók MOV formátumú exportálását támogatja, de ha ön más formátumban szeretné menteni a felvételeket, átkonvertálhatja őket.

Válassza ki a felvételt, kattintson rá jobb gombbal, majd válassza a menü „Konvertálás” gombját – vagy egyszerűen kattintson a főablak „Konvertálás” fülére, majd adja meg a fájlokat a számítógép valamelyik mappájából. Ezután válassza ki a célformátumot.

videófájl konvertálása

Ha csoportosan szeretné videóit más formátumba konvertálni, csak adja hozzá a fájlokat a listához, és már kattinthat is az „Indítás” gombra. Ha pedig egy videóvá szeretné összeolvasztani a fájlokat, az „Indítás” gomb megnyomása előtt kapcsolja „Be” állásba a „Videók összeolvasztása egy fájlba” gombot.

videók összeolvasztása egy fájlba

Megjegyzés: Ha DVD-re szeretné írni a videókat, kattintson a „írása DVD-re” gombra, amely megnyitja az Apowersoft DVD készítőt. Ennyi az egész!

5

Ütemezett rögzítési feladat létrehozása

Előfordulhat, hogy a Mac felhasználóknak távollétükben kell rögzítési feladatokat végezniük. Ebben az esetben csak meg kell nyomnia az „Ütemezett feladatok létrehozása” gombot a főablak bal alsó részén, majd meg kell adnia a rögzítés idejét, időtartamát (vagy leállási idejét) és a rögzítési módot – teljes képernyő vagy régió (a rögzítendő régiót előre meg kell határoznia).

ütemezett rögzítési feladat létrehozása

  1. Adjon nevet a feladatnak.
  2. Adja meg a rögzítés idejét.
  3. Válasszon rögzítési módot.
  4. Kattintson a „Létrehozás” gombra a feladat mentéséhez. A szoftver a megadott időben automatikusan megkezdi a rögzítést.
Értékelés:4.3 /5(15 értékelés alapján)Köszönjük az értékelést!
Közzétevő:ekkor: Képernyő Felvevő Pro, Mac Képernyő Felvevő-re.Utoljára frissítve: 18-01-2019

Hagyj hozzászólást

Add meg a nevedet!
Adj meg értékelést!

Hozzászólás (0)

Szerezze meg most!
APOWERSOFT
Exkluzív
ajándék
&
értékes
leárazások
Tudj meg többet
Apowersoft Unlimited
Egykattintásos telepítő 14+ Apowersoft termékhez
new
Támogatás
Megosztás
Felülvizsgálat
Hozzászólás
Vissza az elejére